لطفا صبر کنید ...



آب مروارید

آیا من مبتلا به آب مروارید هستم؟ 
نکاتی را که در این متن آمده است با وضعیت خود تطبیق دهید و مواردی را که در مورد شما صدق می‌کند علامت بزنید؛ در صورتی‌که به اکثر سؤالات زیر پاسخ مثبت دادید، به احتمال زیاد مبتلا به کاتاراکت هستید و باید در اسرع وقت معالجه شوید.
فراموش نکنید تاخیر در درمان کاتاراکت عواقب زیادی دارد و می تواند به نابینایی کامل یک یا هر دو چشم منجر شود.هنگام رانندگی تشعشع نورهای خیره‌کننده، آفتاب و چراغ جلوی ماشین‌ها موجب آزار من می‌شود.به‌دلیل عدم دید کافی قادر نیستم کارهای خود را به بهترین نحوه انجام دهم.به‌دلیل عدم دید کافی قادر به انجام کارهای مورد علاقه‌ام (از قبیل مطالعه، تماشای تلویزیون، خیاطی، تفریح و پیاده روی) نیستم.همیشه از این که در دست‌انداز یا چاله‌ای سقوط کنم، نگرانم.نمی‌توانم به‌طور کامل مستقل باشم و همیشه به‌ نوعی به‌ دیگران وابسته‌ام.عینک فعلی من قادر به بهبود بینایی من نیست.کاهش میزان بینایی من به طور وسیعی موجب دردسر شده است.البته لازم به ذکر است که این علائم ممکن است در سایر بیماری‌های چشم نیز وجود داشته باشد بنابراین در صورت ظهور این علائم حتماً برای تشخیص قطعی به چشم پزشک مراجعه کنید.معرفی و درمان بیماری کاتاراکت یا آب مرواریدافزایش سن همواره با نشان‌هایی مانند سفید شدن موها، چین و چروک صورت و البته ابتلا به برخی بیماری ها ظاهر می‌شود.. بیماری آب مروارید (کاتاراکت) از مهمترین این موارد به شمار می‌رود. آب مروارید اثرات گوناگونی روی دستگاه بینایی می‌گذارد و در صورت عدم درمان به نابینایی منجر می‌شود.بی‌تردید ورود به دوره میانسالی می‌تواند مقدمه‌ای برای استقبال از بیماری آب مروارید (کاتاراکت)  باشد. این عارضه به طور معمول با افزایش سن ظاهر می‌شود هر چند که اشعه ماورای بنفش خورشید، ضربه‌های چشمی، التهاب‌ها، روماتیسم، مصرف برخی داروها و علل مادرزادی در ابتلا به آن نقش داشته و مصرف دخانیات اثری به مراتب بیشتر دارد.برای بیشتر افراد محدوده سنی 65 تا 70 سال به عنوان زمان میانگین ابتلا به این بیماری در نظر گرفته شده و احتمال بروز آن تا 50 درصد پیش بینی می‌شود اما از سن 70 سالگی و بالاتر این احتمال تا 75 درصد افزایش یافته و شدت می‌گیرد.از نگاه چشم پزشکی آب مروارید (کاتاراکت)  بیماری ناشی از پیرشدن عدسی چشم است. در این حالت گروهی از عوامل پاتالوژیکی و تغییرات بافتی که در سلول ها ایجاد می‌شود دست به دست هم داده تا این عارضه به تدریج ظاهر شود. در اثر این پدیده پروتئین موجود در لنز چشم به تدریج جمع شده و تغییر ایجاد می‌کند. فشرده شدن عدسی موجب تغییراتی در قدرت آن شده و بیمار به سرعت نزدیک بین و گاهی دوربین می‌شود.

آب مروارید

مراقبت‌های بعد از عمل جراحی آب مروارید

توجه داشته باشیم دانستن این مطالب نه تنها برای بیمار که برای اطرافیان او مفید و کاربردی خواهد بود.
پس از جراحی نیازی به تغییر رژیم غذایی وجود ندارد و تنها بهتر است در ساعات اول بعد از عمل از وعده‌های غذای نرم استفاده شود. در ضمن با خوردن میزان مناسب سبزی، میوه و آب از بروز یبوست جلوگیری کنید.
معمولاً روز بعد از جراحی، پزشک در مورد نوع و زمان مصرف قطره‌ها به شما توضیح می‌دهد. این قطره‌ها شامل قطره ضدالتهاب برای ترمیم و کاهش حساسیت به نور و قطره آنتی‌بیوتیک به‌منظور کاهش احتمال ابتلا به عفونت است.
توجه داشته باشید داروها و قطره‌ها باید طبق دستور پزشک و با دقت مصرف شود. همچنین در مورد شروع استفاده از داروهایی که قبلا استفاده می‌کردید با چشم پزشک خود مشورت کنید.

نحوه صحیح استفاده از قطره‌های چشمی

دست‌ها را به روش صحیح کاملا شستشو دهید.

سر خود را کمی به عقب خم کنید.

پلک تحتانی را به سمت پایین بکشید.

گوشه داخلی چشم (سمت بینی) را با انگشت اشاره فشار دهید، سپس قطره را بچکانید؛ این کار باعث می‌شود از ورود قطره به داخل مجرای اشکی و خروج از طریق بینی جلوگیری شود.

قطره باید بدون تماس نوک قطره‌چکان با چشم یا پلک یا مژه چکانده شود.

پس از چکاندن قطره، چشم خود را به مدت 30 ثانیه ببندید، سپس پلک بزنید.

بعد از باز کردن چشم‌ها، اشک و یا قطره جذب نشده را با دستمال تمیز خشک کنید.

در صورتی که پزشک بیش از یک نوع قطره را همزمان تجویز کرده است، استفاده از آن‌ها باید با فاصله زمانی 5 دقیقه انجام شود.

معاینه‌های بعد از عمل در روزهای اول و سوم، هفته سوم یا چهارم، ماه ششم و سپس سالی یک بار توصیه می‌شود؛ دقت فرمایید که با توجه به شرایط چشم شما، ممکن است چشم پزشک، برنامه معاینه دیگری را توصیه کند.
معمولاً در چند هفته اول بعد از عمل، شماره چشم در حال تغییر است، بنابراین بهتر است پس از چند هفته برای تعیین نمره عینک (به خصوص عینک مطالعه) مراجعه کنید.
درصدی از بیماران به خصوص کسانی که دچار آستیگماتیسم قبل از عمل هستند، بعد از عمل به عینک دور هم نیاز دارند.

بعد از جراحی کاتاراکت، معاینه‌های منظم را پیگیری نمایید. طی این ملاقات‌ها، چشم پزشک نتایج جراحی را بررسی کرده، شما را از چگونگی روند بهبودی چشم‎تان مطلع می‌کند.

این عمل در کلینیک چشم پزشکی آبان انجام می شود.

آخرین اخبار

    logofooter1

    کلینیک چشم پزشکی آبان